Scientologi korset En nutidig religions teologi og praksis Scientologi
vælg et sprog
Søg
-->
En Opslagsbog fremlagt af den Internationale Scientologi Kirke Hjemme
Indholdsfortegnelse
Scientologi kirkens trosbekendelseIndledning
Kapitels
Appendiks
Appendiks 1 De teologiske fundamenter i Scientologi religionen
Appendiks 2 Scientologi En analyse og sammenligning af dens religiøse systemer og læresætninger
Appendiks 3 Scientologi En religions kendetegn
Appendiks 4 Scientologi Dens kosmologi, antropologi, etik-system og metodelære
Appendiks 5 Scientologi En ny religion of a New Religion
Appendiks 6 Scientologi  og nutidige definitioner af religion i samfundsvidenskaberne
Appendiks 7 Scientologi En sand religion
Appendiks 8 Scientologi Forholdet mellem Scientologi og andre religioner
Appendiks 9 Officiel anerkendelse af Scientologi som en religion
Appendiks 10 L. Ron Hubbards bøger om Scientologi
Liste over Scientologi kirker og Missioner
Bibliograpfi


i. Indledning

Jeg er for tiden selvstændig skribent, redaktør, foredragsholder og konsulent indenfor områderne teologi og religion. Jeg virker også som hjælpeprofessor i religiøse studier på Washington Universitet, St. Louis, Missouri. Et eksemplar af mit curriculum vitae er vedlagt.

Jeg har en bachelorgrad i filosofi (1962) fra Quincy Universitet, Quincy, Illinois; en bachelorgrad i teologi (1966), magna cum laude fra Harvard Divinity School, Cambridge, Massachusetts; og en doktorgrad i specielle religiøse studier (1981) fra St. Michael’s College Universitet, Toronto School of Theology, Toronto, Ontario. Jeg har desuden gennemført avancerede studier på Harvard Universitet, Heidelberg Universitet, Tyskland, og Pennsylvania Universitet. På Heidelberg Universitet var jeg en Fullbright fellow i filosofi og oldtidsreligioner i Nær-Orienten, 1966-67. På Pennsylvania Universitet var jeg “National Defense Foreign Language Fellow” title VI i semitiske sprog fra 1968-69.

Jeg har gennemført intensive studier af religiøse sekteriske bevægelser, såvel fra oldtiden som nutiden, siden 1962. En del af mine doktorstudier fokuserede specifikt på udbredelsen af nye religiøse bevægelser i USA og i udlandet siden anden Verdenskrig. Dette studium omfattede undersøgelser af nye religioners trossystemer, livsstile, brug af religiøst sprog, ledelse, motivation og oprigtighed, og de materielle omstændighederfor deres eksistens. Jeg afholder regelmæssigt en forelæsningsrække med titlen “Den Nordamerikanske religiøse oplevelse” på Washington Universitet. Forelæsningen indeholder en sektion om nye religiøse bevægelser. Jeg har foruden en akademisk interesse i religion haft langvarig privat erfaring med det religiøse liv. Fra 1958–1964 var jeg medlem af den Franciskanske orden (Order of Friars Minor), almindeligt kendt som franciskanerne. I løbet af denne periode levede jeg i henhold til det højtidelige løfte om fattigdom, kyskhed og lydighed, og således oplevede jeg mange af de discipliner, der er typiske for det religiøse liv.

Næste

  Forrige Næste

Top
Kontakt os Ordliste Boghandel Dit Synspunkt Beslæglede Sider