Scientologi korset En nutidig religions teologi og praksis Scientologi
vælg et sprog
Søg
-->
En Opslagsbog fremlagt af den Internationale Scientologi Kirke Hjemme
Indholdsfortegnelse
Scientologi kirkens trosbekendelseIndledning
Kapitels
Kapitel 1 En definering af religion i et pluralistisk samfund
Kapitel 2 Scientologis religiøse læresætninger
Kapitel 3 Scientologis religiøse praksis
Kapitel 4 Scientologi religionens skrifter og symboler
Kapitel 5 Scientologi religionens organisationer
Kapitel 6 Scientologers samfundsaktiviteter
Kapitel 7 L. Ron Hubbard Scientologis grundlægger
Appendiks
Liste over Scientologi kirker og Missioner
Bibliograpfi7. Prof. Urbano Alonso Galan
Teolog og filosof, Madrid

Dr. Galan anvendte også den tregrenede definition af religion, idet han fokuserede på læresystemer, ritualer, organisationer og åndelige objekter. Han nåede frem til, at Scientologi omfatter “et fællesskab af personer, der samler sig om en kompleks troslære, i en søgen efter uendeligheden, det hellige. I denne søgen forsøger scientologerne at placerer mennesket i dets rette relation til det guddommelige” og han konkluderede, at “Scientologi til fulde opfylder de krav, der skal til, for at kunne kaldes en religion”.

Disse veldokumenterede, tilbundsgående og afvejede ekspertudtalelser er blevet støttet af dusinvis andre. Tilsammen viser de, hvor stor bredde der er i den “etisk neutrale” definition i dens redegørelse for de religiøse tanker og praksis. De er utvetydige i deres holdning til, at Scientologi er en religion i enhver henseende.

Hver af disse ekspertudtalelser giver et betagende billede af enhver religions karakteristika, og hvorledes disse karakteristika afspejler sig i Scientologi. Mens megen indsigt kan opnås ved at læse disse udtalelser, kan endnu en dimension opnås ved at læse det følgende: en beskrivelse af Scientologi religionen, der helt enkelt viser den transcendente dimension af Scientologis troslære, praksis og opbygning. Ved at læse disse kapitler vil læseren uden besvær kunne se, hvordan Scientologi har træk tilfælles med andre religioner og lever op til de almene funktioner, der er beskrevet i det ovenstående. Læseren vil også kunne indse noget endnu mere betydningsfuldt – hvorledes Scientologi er viet til at give mennesket en praktisk og opnåelig vej til åndelig frelse.

Næste

  Forrige Næste

Top
Kontakt os Ordliste Boghandel Dit Synspunkt Beslæglede Sider