Scientologi korset En nutidig religions teologi og praksis Scientologi
vælg et sprog
Søg
-->
En Opslagsbog fremlagt af den Internationale Scientologi Kirke Hjemme
Indholdsfortegnelse
Scientologi kirkens trosbekendelseIndledning
Kapitels
Kapitel 1 En definering af religion i et pluralistisk samfund
Kapitel 2 Scientologis religiøse læresætninger
Kapitel 3 Scientologis religiøse praksis
Kapitel 4 Scientologi religionens skrifter og symboler
Kapitel 5 Scientologi religionens organisationer
Kapitel 6 Scientologers samfundsaktiviteter
Kapitel 7 L. Ron Hubbard Scientologis grundlægger
Appendiks
Liste over Scientologi kirker og Missioner
Bibliograpfi


Kapitel Fem


Kapitel Fem Scientologi religionens organisationer
[]
Scientologi Kirken er dannet med en gejstlig struktur, som forener og samordner en mangfoldighed af forskellige aktiviteter, der ikke blot omfatter auditering og uddannelse, men også hvervning af tilhængere, gejstlig ledelse, kommunikationsformidling, produktion af materialer til udbredelse af kendskabet til religionen og mange andre funktioner. Således er Scientologis religiøse samfund forenet, ikke kun i fælles læresætninger og praksis, men også i form af en organisation, der passer enestående til dens religiøse mission.

Scientologer mødes i et verdensomspændende hierarkisk religiøst samfund. Samfundsstrukturen er en vigtig, funktionel del af Scientologi religionen. Scientologi skrifterne kræver, at de religiøse handlinger udføres på ortodoks vis og den hierarkiske struktur sikrer, at individuelle kirker modtager den støtte og vejledning, der behøves for at kunne gøre dette. Alle scientologer er således sikret at den religiøse ortodoksi overholdes i hver eneste kirke verden over.

Denne gejstlige struktur hjælper også med til at forene og ensrette en mangfoldighed af forskellige aktiviteter foruden de centrale religiøse tjenester (auditering og uddannelse), såsom hvervelsen af tilhængere, gejstlig ledelse, kommunikationsformidling, produktion af materialer til udbredelse af kendskabet til religionen og mange andre funktioner. Således er Scientologis religiøse samfund forenet, ikke kun i fælles læresætninger og praksis, men også i form af en organisation, der passer enestående til dens religiøse mission.

Denne struktur hjælper også med til at bringe menighedsmedlemmerne sammen på andre måder, såsom den årlige fejring af Scientologi helligdage, hvad enten det er grundlæggerens fødselsdag eller dagen, der er fastsat til anerkendelse af præsternes arbejde. Titusinder overværer sådanne højtideligheder, som kirkerne på alle hierarkiets niveauer er vært for.

Næste
  Forrige Næste

Top
Kontakt os Ordliste Boghandel Dit Synspunkt Beslæglede Sider