Scientologi korset En nutidig religions teologi og praksis Scientologi
vælg et sprog
Søg
-->
En Opslagsbog fremlagt af den Internationale Scientologi Kirke Hjemme
Indholdsfortegnelse
Scientologi kirkens trosbekendelseIndledning
Kapitels
Kapitel 1 En definering af religion i et pluralistisk samfund
Kapitel 2 Scientologis religiøse læresætninger
Kapitel 3 Scientologis religiøse praksis
Kapitel 4 Scientologi religionens skrifter og symboler
Kapitel 5 Scientologi religionens organisationer
Kapitel 6 Scientologers samfundsaktiviteter
Kapitel 7 L. Ron Hubbard Scientologis grundlægger
Appendiks
Liste over Scientologi kirker og Missioner
BibliograpfiIndledning

 I   sær i den vestlige verden har det 20. århundrede bragt mange forandringer i den rolle religionerne spiller. Teknologiens hurtige fremmarch har uden tvivl spillet en afgørende rolle. Ingen af verdens store trossamfund – kristne så vel som ikke-kristne – er sluppet for at blive draget i tvivl. Ligklædet fra Torino undergik kulstof 14 prøver samt elektroniske mikroskop scanninger, og biologer hævder nu, at de kan skabe liv. Til dem, der har forsøgt at sætte spørgsmålstegn ved de grundlæggende religiøse dogmer, har videnskaben med dens strålende succes været en overbevisende forbundsfælle.

Men sandheden er den, at konflikten mellem videnskab og religion hviler på et falsk grundlag. Som Albert Einstein udtrykte det: “Videnskab uden religion er lam. Religion uden videnskab er blind.”

Selvom Scientologi religionen er kommet til verden i det århundrede, hvor videnskaben har haft sin største indflydelse, og selvom denne religion da heller ikke har været ganske upåvirket af konflikten, tror scientologerne (i lighed med f.eks Einstein), at disse opdigtede problemstillinger er et resultat af misforståelser omkring den rolle religion og videnskab må spille i disse forandringernes tid. I virkeligheden er det misforståelser vedrørende selve essensen i religion.

Selvom den første Scientologi Kirke først blev dannet i 1954, har den uden tvivl dækket et religiøst behov. I dag er der mere end 3.000 kirker, missioner og beslægtede organisationer, grupper og aktiviteter rundt om i verden, der på over 30 sprog betjener omkring 8 millioner mennesker i mere end 100 lande.

Næste

  Forrige Næste

Top
Kontakt os Ordliste Boghandel Dit Synspunkt Beslæglede Sider